top of page

Varaosilla on väliä. Välty näiltä kylmälaitteiden ylläpitoon liittyviltä riskeiltä

Updated: Oct 5, 2023

Kylmälaitteiden rikkoutuneiden varaosien laiminlyönti tai viivästynyt vaihtaminen voi aiheuttaa useita riskejä ja haittoja ammattikeittiölle tai elintarvikealan yritykselle. Ennakoimalla riskejä säästät kuluissa ja varmistat elintarvikkeiden turvallisen säilyttämisen.


Ammattikeittiön kalusteet

Seuraavaksi muutamia esimerkkejä kylmälaitteiden huoltamatta jättämiseen liittyvistä riskeistä.


Elintarviketurvallisuus

Rikkoutuneet varaosat voivat vaikuttaa kylmälaitteen tehokkuuteen ja lämpötilan hallintaan. Jos lämpötila nousee liian korkeaksi tai vaihtelee epävakaisesti, se voi vaarantaa säilytettävien elintarvikkeiden turvallisuuden. Ruokamyrkytysten riski kasvaa, mikä voi johtaa asiakkaiden sairastumiseen ja pahimmillaan maineen menettämiseen.


Elintarvikkeiden laatu

Kylmälaitteen rikkoutuneet varaosat voivat vaikuttaa elintarvikkeiden laatuun ja säilyvyyteen. Esimerkiksi huonosti toimiva tiiviste voi aiheuttaa ilmavuotoja, mikä puolestaan altistaa elintarvikkeet bakteereille, hajuille ja kosteudelle. Tämä voi johtaa elintarvikkeiden pilaantumiseen ja hävikin lisääntymiseen.


Energiankulutus ja kustannukset

Rikkoutuneet varaosat voivat vaikuttaa kylmälaitteen energiatehokkuuteen. Jos esimerkiksi kompressori tai lämpöanturi ei toimi kunnolla, kylmälaitteen energiankulutus voi nousta merkittävästi. Tämä puolestaan lisää turhia energiakustannuksia.


Yllättävät laitteiden viat

Rikkoutuneet varaosat voivat aiheuttaa laitteiden äkillisiä vikoja ja vikatilanteita. Tämä voi johtaa odottamattomiin käyttökatkoihin ja häiriöihin ammattikeittiön toiminnassa. Jos kylmälaitteet ovat välttämättömiä päivittäisessä toiminnassa, tällaiset viat voivat aiheuttaa tuotantohäiriöitä ja taloudellisia menetyksiä.


Lisävauriot ja korjauskustannukset

Rikkoutuneet varaosat voivat aiheuttaa vaurioita muille osille tai järjestelmän komponenteille. Esimerkiksi kompressorin toimimattomuus voi aiheuttaa lisää rasitusta muille järjestelmän osille, mikä voi johtaa laajempiin vaurioihin. Näiden vaurioiden korjaaminen voi olla huomattavasti kalliimpaa ja aikaa vievää verrattuna yksittäisten varaosien hankintaan ja asennukseen.Kylmälaitteiden varaosat ovat helposti saatavilla oikeita yhteistyökumppaneita hyödyntämällä

Kylmälaitteet ovat yksiä ravintoloiden, koulujen, hoivakotien ja muiden ammattikeittiöiden tärkeimmistä varusteista, joten niistä huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää. Jotta voit toimia sujuvasti ja huoletta, kannattaa etsiä hyvä, asiantunteva ja ripeää palvelua tarjoava kumppani keittiönne laitteiden ylläpitoon. Kylmälaitteiden huolto on parhaimmillaan ennakoivaa, mutta vahingon jo satuttua on tärkeää saada apu ja sopivat varaosat pikaisesti.


Tiesitkö, että meillä on vuosien kokemus kylmälaitteiden huolloista ja vankka asiantuntemus kylmälaitteiden varaosista? Varastomme kattaa laajan valikoiman varaosia niin lämmin- kuin kylmälaitteisiinkin, ja toimitamme ne ravintoloihin, kouluihin, hotelleihin ym. joka puolelle Suomea. Itse huollot toteutamme Varsinais-Suomen alueella.


Kaikki varaosamme ovat huolellisesti valittuja ja testattuja varmistaaksemme niiden kestävyyden ja suorituskyvyn. Valikoimastamme löydät kattavan valikoiman korkealaatuisia varaosia kaikkiin merkkeihin, kuten Electrolux, Porkka, Metos, Rational, Elettrobar, Omniwash, Animo, Brema, Danfoss, Dihr, Dixell, Eliwell, Every Control ja Scotsman. Olipa kyseessä sitten jääkaappi, pakastin, vitriini tai muu kylmälaitteisto, meiltä saat tarvitsemasi osat nopeasti ja luotettavasti.


Ammattikeittiöiden vaatimukset ovat korkeat, ja siksi meidän varaosavalikoimamme vastaa tarkasti näitä tarpeita. Valikoimassamme on kompressorit, lämpöanturit, termostaatit, säätimet, saranat, tiivisteet ja paljon muuta. Valikoimamme myös päivittyy ja laajenee jatkuvasti - otamme uusia osia valikoimaamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Sopimusasiakkaisiimme kuuluvat muun muassa laivayhtiöt ja sairaalat. Toimitamme varaosia myös muiden huoltoliikkeiden tarpeisiin.


Tutustu varaosakuvastoomme täällä.


Ota yhteyttä asiantuntevaan tiimiimme, kun tarvitset kylmälaitteidesi varaosia. Autamme sinua löytämään oikeat osat ja tarjoamme ammattitaitoisen neuvonnan. Laadukkaat varaosamme ja nopea toimitus varmistavat, että voit jatkaa liiketoimintaasi keskeytyksettä.


Professional Kitchen KK-Service Oy: 020 7900 890 / varaosat@kk-service.fi


25 views0 comments

Comments


bottom of page