top of page

Ota nämä 5 asiaa huomioon uutta ammattikeittiötä suunnitellessa

Updated: Oct 5, 2023

Uusi ammattikeittiö suunnitteilla? Onko aika päivittää nykyistä keittiötänne? Hyvä suunnittelutyö on tarpeita palvelevan ammattikeittiön tärkein vaihe. Erityisesti kaappien, tasojen ja kylmälaitteiden asennus vaatii huolellista harkintaa.


Ammattikeittiön kaluteet ja kylmälaitteet

Seuraavaksi muutamia keskeisiä näkökulmia, joita kannattaa pitää mielessä suunnitteluprosessin aikana:


1. Ergonomia ja toiminnallisuus

Ammattikeittiön suunnittelussa ergonomia on avainasemassa. Huolehdi, että kaapit, tasot ja työskentelyalueet ovat helposti saavutettavissa ja ergonomisesti järkevässä järjestyksessä. Optimoi työnkulku ja vähennä tarpeetonta liikkumista keittiössä.


2. Laadukkaat kaapit ja tasot

Valitse kestävät ja hyvälaatuiset kaapit ja tasot, jotka kestävät ammattikeittiön vaatimukset. Kaappien tulee tarjota riittävästi säilytystilaa erilaisille keittiötarvikkeille ja raaka-aineille. Valitse myös helppohoitoiset materiaalit, jotka kestävät kosteutta ja kovaa käyttöä.


3. Kylmälaitteiden valinta

Valitse kylmälaitteet tarpeidesi mukaan. Tutki eri vaihtoehtoja ja vertaile energiatehokkuutta, tilankäyttöä ja säilytyskapasiteettia. Varmista, että valitsemasi kylmälaitteet täyttävät alan vaatimukset ja standardit.


4. Kylmälaitteiden sijoittelu

Kylmälaitteiden oikea sijoittelu on tärkeää ruoka-aineiden säilyvyyden ja tehokkaan toiminnan kannalta. Huomioi, että kylmälaitteiden ympärille jää riittävästi tilaa ilmanvaihtoa varten. Sijoita kylmälaitteet strategisesti helposti saavutettaviin paikkoihin työnkulun kannalta.


5. Turvallisuus ja hygienianäkökohdat

Ammattikeittiön suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota turvallisuuteen ja hygieniaan. Huolehdi, että kaapit, tasot ja kylmälaitteet ovat helppoja puhdistaa ja ylläpitää. Valitse materiaalit, jotka ovat hygieenisiä ja kestävät säännöllistä puhdistusta ja desinfiointia.


Uuden ammattikeittiön suunnittelussa on siis tärkeää ottaa huomioon ainakin kaappien, tasojen ja kylmälaitteiden asennus sekä niiden toiminnallisuus, laatu, sijoittelu ja turvallisuusnäkökohdat. Ammattilaisen apu ja neuvot voivat olla arvokkaita tässä vaiheessa, jotta lopputuloksesta tulee toimiva, käytännöllinen ja tehokas ammattikeittiö, joka vastaa tarpeitasi pitkällä aikavälillä.Tiesitkö, että yrityksemme KK-Service Oy toimittaa ammattikeittiöihin kalusteet, kuten esimerkiksi hyllyt, kaapit ja pöydät, sekä akryyli- ja tekniset muovit? Tarjoamme asiakkaillemme myös lämmin- ja kylmälaitehuollot sekä laiteasennukset lähes 20 vuoden kokemuksella. Lisäksi palveluvalikoimaamme lukeutuu erilaiset ammattikeittiöiden purku ja -asennustyöt. Asiakkaisiimme lukeutuvat mm. koulut, päiväkodit, vanhainkodit, sairaalat, laivat ja hotellit.


Aika uudistaa tai huoltaa ammattikeittiötänne?


Ota yhteyttä: 0207900890 / huolto@kk-service.fi


13 views0 comments

Comments


bottom of page